מכוניות מרוץ – תאונה

צד ג' מסרב להודות באחריות לתאונה. מה לעשות?

כאשר מדובר בתאונת דרכים בה נגרם נזק לרכוש, ואין הכרח לערב משטרה, העניינים לרוב "נסגרים" בין הצדדים וחברות הביטוח שלהם. אבל יש מקרים שמסתבכים. מה צריך לדעת וכיצד לנהוג?

רוב תאונות הדרכים הן תאונות "קלות", כלומר תאונות שאין בהן נפגעי גוף ונפש, אלא רק נזקי רכוש. מבין התאונות "הקלות" חלקן הגדול הן מסוג של תאונה בין שני כלי רכב.

בתאונת דרכים בה הנזק הוא רק לרכוש, אין חובה לידע את המשטרה על התאונה, והצדדים מחליפים פרטים על מנת להסדיר את העניינים ביניהם. בדרך כלל הדברים מתנהלים כשורה, אבל לפעמים צצות בעיות.

סוגיית האחריות: הביטוח של מי משלם?

לכל תאונה יש גורם, וכאשר מדובר בתאונה בין שני רכבים, הנהג של אחד מהם הוא לרוב, האחראי לתאונה. המשמעות היא שחברת הביטוח של אותו נהג תישא בנזקי הרכוש, שנגרמו לכלי הרכב.

על מנת לפשט את ההסבר נדמה תאונה דו-צדדית בה מעורב הרכב שלכם ורכב של נהג אחר. יש מספר אפשרויות: או שאתם אחראים לתאונה או שהנהג השני אחראי לה, או שיש אחריות של צד אחד עם אשם תורם, של הצד האחר.

בואו נניח לצורך ההסבר כי האחראי לתאונה הוא הנהג השני. אם הוא מכיר באחריותו לתאונה ויש לו ביטוח צד ג', הנזק שנגרם למכונית שלכם יכוסה ע"י חברת הביטוח שלו. אתם מבחינתו צד ג'.
באותה מידה, אם אתם אחראים לתאונה, ביטוח צד ג' שלכם יכסה את הנזק שנגרם למכונית שלו.

ביטוח צד ג' לרכב כלול באופן אוטומטי בפוליסת ביטוח מקיף לרכב, אך ניתן לרכוש אותו גם בנפרד.

ואם אין ביטוח צד ג'?

אם הנהג שאחראי לתאונה מכיר באחריותו, העובדה שאין לו ביטוח צד ג' לא צריכה, על פניו, להפריע להתנהלות תקינה ומסודרת. הוא יכול לשלם את הנזק מכיסו, אך יצטער כל הדרך על כך שלא עשה ביטוח צד ג'.

צד ג' לא לוקח אחריות. מה עושים?

עלול להיות מצב בו הנהג האחראי לתאונה אינו מכיר באחריותו. במקרה כזה כבר לא משנה אם יש לו או אין לו ביטוח צד ג'.

מדובר במצב מורכב. אם יש לכם ביטוח מקיף לרכב, באפשרותכם להסתייע באמצעותנו בהליך הנקרא "דרישה בשם". אנו נדאג להפנות אתכם לתיקון במוסך הסדר, ולהגשת דרישה כנגד חברת הביטוח של הרכב המעורב האשם בתאונה.
במקרה כזה וככל שאכן הוא יודה באשמה, לא תצטרכו להפעיל פוליסה. הליך זה עשוי להיות לעיתים ממושך והוא תלוי בהתייחסות ולקיחת אחריות מהצד המעורב.

במידה ואין הודאה באחריות מצד ג', או שאינכם מעוניינים להמתין אלא לקבל את תגמולי הביטוח, באפשרותכם להפעיל את הפוליסה כדי לממן את תיקון הנזק שנגרם לרכבכם בתאונה. במקרה זה תצטרכו לשלם את דמי ההשתתפות העצמית.
מכיוון שמדובר בפועל בתביעת ביטוח, היא תירשם בהיסטוריית התביעות שלכם. במילים אחרות: תהיה השפעה על מחיר הביטוח שלכם. אנו נדאג לתביעת שיבוב כנגד הצד הנטען על ידיכם כאשם בתאונה ולנזקים שנגרמו בעקבותיה. אם יתקבלו יותר מ-75% מכספי השיבוב, תימחק התביעה מהיסטורית התביעות שלכם.

חלופה נוספת היא להחליט שלא לתבוע את הביטוח, אלא לממן את התיקון באופן עצמאי.

בשני המקרים, בין אם תבעתם את הפוליסה ובין אם לא, שמורה לכם הזכות לנקוט בפעולה משפטית כנגד הנהג האחראי, ולתבוע ממנו החזרים כספיים בגין ההוצאות שנגרמו לכם.

לתשומת לב! בכל מקרה של תאונה יש להפקיד על כללי התנהגות: כיצד לפעול במקרה של תאונת דרכים?

נסיעה בטוחה.

קבלו הצעת מחיר מהירה ומשתלמת


    הורדת מסמכים